En uygun ilanlara ulaşabilmen için
Soldaki menüden Hızlı Arama ve Konum filtresini kullanabilirsinSeçili Filtreler
Anahtar Kelime :
Pozisyon :
Şehir :
İlçe :
Ülke :
İlan Tarihi :
Sektör Bilgileri :
İş Alanı Bilgileri :
Eğitim Bilgileri :
Askerlik Durumu :
Ücret Bilgisi :
Tecrübe Bilgileri :
Pozisyon Seviyesi :
Çalışma Şekli :
Çalışma Türü :
Çalışma Yeri :
Çalışma Yeri Özellikleri :
Görüntüleme Seçenekleri :
- + Filtre daha
Çoklu başvuru için Başvuru Yardımcısı
Oluşturduğun filtreler doğrultusunda ilanlara senin için başvurularını gerçekleştirelim.Çoklu başvuru için Başvuru Yardımcısı
Oluşturduğun filtreler doğrultusunda ilanlara senin için başvurularını gerçekleştirelim.Başvuru Yardımcısı Aktif
Başvuru yardımcısı aktif olarak sizin yerinize ilanlara başvurmaktadır.Tekstil İş İlanları
Hazır giyim ürünlerinin üretildiği tekstil atölyelerinde farklı iş alanları vardır. Bir tekstil atölyesinde kesim ve dikim gibi görünen işlerin haricinde hazırlık aşamasında ve sonrasında yapılacak işler de bulunmaktadır. Hammaddenin alınması ve kontrol edilmesi, modellerin ve kalıpların hazırlanması, presleme ve ambalajlama bölümleri de tekstildeki diğer çalışma alanlarıdır. Bu çalışma alanlarına ihtiyaç halinde iş ilanları verilmektedir.
Tekstil atölyelerinde sürekli olarak üretim yapılmaktadır. Bu nedenle gece vardiyası da vardır. Tekstilde çalışmak isteyenlerin gece mesaisinde çalışabileceğini göz önünde bulundurması gerekir.
Tekstilde Ne Gibi İşler Yapılıyor?
Renk renk tişörtler, trend pantolonlar, gömlek, bluz ve kabanlar… Üzerimizde bulunan kıyafetlerin tamamına yakını tekstil atölyelerinde dikiliyor. Çorap, atlet, mayo, şapka, kazak ve daha birçok giyim eşyasının üretildiği tekstil atölyelerinde makineciler, ustalar, paketlemeciler, presçiler, modeller gibi farklı iş alanlarında çalışanlar bulunmaktadır. Sadece giyim değil evde kullanılan nevresim, çarşaf, perde gibi tekstil ürünleri de bu atölyelerde üretilmektedir.
Tekstilde Kimler Çalışıyor?
Tekstil firmalarında hammaddenin alınmasından müşteriye gidecek ürünlerin paketlenmesine kadar geçen süreçte çeşitli iş kolları vardır. Öncelikle üretilecek olan ürünün hammaddesi olan kumaş ve yardımcı malzemeler temin edilir. Üretilecek olan ürünün kalıp ve modellerinin hazırlanması aşaması ise bu bölümde çalışanlar tarafından karton veya sert plastik malzemelerle yapılmaktadır. Kalıpların hazırlanmasından sonra örnek ürün dikilir. Örnek üzerinde hatalar kontrol edilir ve seri üretime başlanır. Hazırlanan kalıplar modellere uygun olarak kesim bölümüne gönderilir. Kesim bölümünde çalışanlar kalıpları kumaşın üzerine yerleştirerek kesim işlemini gerçekleştirir. Kalıba uygun kesilen kumaşlar dikim aşamasında makinede çalışanlarca modele uygun şekilde dikilir. Hazırlanan ürün paketlenerek ambalajlanır.
Bir tekstil firmasında yapılacak işlere bakıldığı zaman şu personeller bulunur:
- Modelist
- Müşteri temsilcisi
- Satış ve pazarlama elemanı
- Endüstri mühendisi
- Üretim pazarlama müdürü
- Konfeksiyon işçisi
- Grafik tasarımcı
- İhracat müdürü
- Muhasebe müdürü ve elemanı
- Son ütücü
- Makineci
- Fason takip sorumlusu
- Desinatör
- Ortacı
Tekstil Maaş Durumu
Tekstil firmasında atölyede veya yönetim kısmında çalışanların maaşları ile ilgili net rakamlar söylenemez. Atölyede üretim kısmında da idari kısımda da asgari ücretten az olmamak şartı ile değişen oranlarda maaşlar bulunmaktadır.