En uygun ilanlara ulaşabilmen için
Soldaki menüden Hızlı Arama ve Konum filtresini kullanabilirsinSeçili Filtreler
Anahtar Kelime :
Pozisyon :
Şehir :
İlçe :
Ülke :
İlan Tarihi :
Sektör Bilgileri :
İş Alanı Bilgileri :
Eğitim Bilgileri :
Askerlik Durumu :
Ücret Bilgisi :
Tecrübe Bilgileri :
Pozisyon Seviyesi :
Çalışma Şekli :
Çalışma Türü :
Çalışma Yeri :
Çalışma Yeri Özellikleri :
Görüntüleme Seçenekleri :
- + Filtre daha
Çoklu başvuru için Başvuru Yardımcısı
Oluşturduğun filtreler doğrultusunda ilanlara senin için başvurularını gerçekleştirelim.Çoklu başvuru için Başvuru Yardımcısı
Oluşturduğun filtreler doğrultusunda ilanlara senin için başvurularını gerçekleştirelim.Başvuru Yardımcısı Aktif
Başvuru yardımcısı aktif olarak sizin yerinize ilanlara başvurmaktadır.Özel Güvenlik İş İlanları
Özel güvenlik olarak çalışmak isteyenler bağlı bulunan ilde valiliklerce onaylı Özel Güvenlik Görevlisi Kimlik Kartına sahip olmalıdır. Ülkemizde 1,5 milyon özel güvenlik görevlisi bulunmaktadır.
Özel güvenlik görevlisi olmak için kursa kayıt olurken sağlık raporu istenmektedir. Silahlı özel güvenlik adayları devlet hastanesinden, silahsız özel güvenlik adayları özel hastane veya polikliniklerden alacakları heyet raporu ile kurslara kayıt yaptırabilmektedir. Heyet muayenesi neticesinde verilen sağlık raporu üzerinde “Silahlı özel güvenlik görevlisi olur” veya “Silahsız özel güvenlik görevlisi olur” ibaresi yer alması gerekir.
Güvenlik görevlisi olmak isteyenlerin bazı şartları yerine getirmesi gerekir. Güvenlik iş ilanları ile ilgilenen bir kişinin silahlı güvenlik olmak için en az 21 yaş ve lise mezunu olması gerekirken, silahsız güvenlik için ise en az 18 yaş ve ortaokul (8 yıllık) mezun olma şartı vardır. Özel güvenlik olmak için üst yaş sınırı bulunmamaktadır.
Kanunen güvenlik görevlisi olmak için istenilen boy ve kilo şartı yoktur. Ancak bazı kurumlar işin mahiyetine göre bununla ilgili boy ve kilo şartı isteyebilmektedir.
Özel Güvenlik Maaşları
Hayati risk taşıması bakımından zor bir iş olan güvenlik görevlisi maaşı, devlet kurumu ya da özel kurumlarda farklılık göstermektedir. Sadece devlet veya özel kurum olması değil, güvenlik şirketleri arasında da maaş değişkenliği bulunmaktadır. Bazı özel güvenlik şirketleri diğerlerine nazaran daha fazla maaş imkânı sağlamaktadır. Silahlı ve silahsız güvenlik görevlisi maaşları da birbirinden farklıdır. Genel itibariyle bakacak olursak, silahlı özel güvenlik maaşları silahsız olanlara göre biraz daha fazladır. Sektördeki tecrübe, çalıştığı alandaki risk, mesai saatleri de maaşı etkileyen diğer faktörlerdir.
Özel sektörde silahsız güvenlik görevlileri genel olarak asgari ücretle işe başlatılır. Belediyelerde çalışan güvenlik personeli asgari ücret veya belediye tarafından belirlenen daha fazla ücret alabilmektedir. Havalimanlarındaki güvenliklerin, biraz daha fazla maaş aldığı bilinmektedir.
Kamu kurumlarında istihdam edilen silahlı güvenlik görevlileri 3 bin 700 lira ile işe başlatılırken, silahsız güvenlik görevlileri 3 bin 200 liradan işe başlatılır. Tecrübeyle birlikte maaşlar da artmaktadır.
İstanbul özel güvenlik iş ilanları konusunda nüfus yoğunluğu bakımından daha fazla personel alımı imkânı sunmaktadır.
Güvenlik görevlisi maaşlarına etki eden bazı faktörler şunlardır:
- Eğitim mezuniyet durumu
- Sektör tecrübesi
- Devlet kurumu veya özel sektör olması
- Silahlı veya silahsız olması.