En uygun ilanlara ulaşabilmen için
Soldaki menüden Hızlı Arama ve Konum filtresini kullanabilirsinSeçili Filtreler
Anahtar Kelime :
Pozisyon :
Şehir :
İlçe :
Ülke :
İlan Tarihi :
Sektör Bilgileri :
İş Alanı Bilgileri :
Eğitim Bilgileri :
Askerlik Durumu :
Ücret Bilgisi :
Tecrübe Bilgileri :
Pozisyon Seviyesi :
Çalışma Şekli :
Çalışma Türü :
Çalışma Yeri :
Çalışma Yeri Özellikleri :
Görüntüleme Seçenekleri :
- + Filtre daha
Çoklu başvuru için Başvuru Yardımcısı
Oluşturduğun filtreler doğrultusunda ilanlara senin için başvurularını gerçekleştirelim.Çoklu başvuru için Başvuru Yardımcısı
Oluşturduğun filtreler doğrultusunda ilanlara senin için başvurularını gerçekleştirelim.Başvuru Yardımcısı Aktif
Başvuru yardımcısı aktif olarak sizin yerinize ilanlara başvurmaktadır.Mimar İş İlanları
Mimar, imar etme anlamına gelen “umr” kelime kökeninden oluşturulmuştur. Mimarlar binaların inşa edilmesinde ilk çizim projesinden başlayarak tamamlanana kadar çeşitli görevleri olan çalışanlardır. Mimar olarak çalışmak isteyenler, Mimarlık Fakültesi mezunu olmak durumundadır. Üniversitelerin 4 yıllık lisans eğitimi veren Mimarlık Bölümü mezunu olduktan sonra iş hayatına atılmak isteyenler kamu ve özel şirketlerin ilgili departmanlarında görev alabilirler. Yeni mezun ve tecrübesiz mimarlar iş arayışında tecrübeleri olmadığı için dezavantajlı görülebilir. Ancak iş hayatına atılmadan önce kendisini geliştirerek bu açığı kapatabilir. Okul hayatı devam ederken stajyer mimar olarak çeşitli yerlerde işi öğrenmeye çalışmak okul bittiğinde önemli faydalar sağlayacaktır.
Mimar Çalışma Alanları
İnsanların yaşam alanları içinde bulunan konut, köprü, kule, yol, hizmet binaları gibi inşa edilen yerlerde bir mimarın imzası vardır. İnşaat firmaları bünyesinde mimar olarak çalışma imkânı varır. Aynı zamanda kamu kurum ve kuruluşlarında mimar personel alımları yapılmaktadır. Devlet kurumlarına mimar alımı yapılacağı zaman gereken şartları da içeren bir ilan yayınlanır. İŞKUR üzerinden mimar alım duyuruları yapıldığı gibi kurumsal web sitelerinden de duyurular yapılabilir. Bakanlıklar bünyesindeki kurumlar ve belediyeler mimarların çalışabileceği kamu kurumlarıdır.
Genellikle inşaat alanlarındaki şantiyelerde bulunan mimarlar, büro işleri de yapabilmektedir. Teknik olarak sahada bulunan mimarlar; şantiye, fabrika, hangar, tersane, atölye, liman gibi yerlerde görevlendirilebilmektedir.
Mimarların Görevleri Ve Aranan Şartlar
İnşa etmekle ilgili olarak görev yapacak olsa da mimarlarda matematik, kimya, fizik ve astronomiye ilgi de aranmaktadır. Mimarların şekiller ve cisimler arasında ilişki kurabilme yeteneği, teknolojiye ile arasının iyi olması, grup çalışmasına yatkın olması beklenen özelliklerdendir. Çizim ve uygulamalar için Adobe Photoshop, SketchUp, 3d Studio VIZ gibi bilgisayar programlarına hakim olmak da mimarlarda aranan becerilerdendir.
Mimarların görevlerinden bazıları şunlardır:
- Yapılacak olan bina ile ilgili tasarım önerileri hazırlamak
- İnşaat alanlarını denetlemek
- Projenin başından sonuna kadar denetlemesini yapmak
- Binaların kullanımlarına ilişkin işlevi konusunda oluşacak sorunlar için çözümler üretmek
- Mühendis, yapı denetim gibi takım arkadaşları ile uyum içinde çalışmak
- Projenin plana uygun olarak yürümesini denetlemek
- Planlanan bütçeyi korumak, bütçe dışında çıkabilecek maliyetlerle ilgili önlem almak.