En uygun ilanlara ulaşabilmen için
Soldaki menüden Hızlı Arama ve Konum filtresini kullanabilirsinSeçili Filtreler
Anahtar Kelime :
Pozisyon :
Şehir :
İlçe :
Ülke :
İlan Tarihi :
Sektör Bilgileri :
İş Alanı Bilgileri :
Eğitim Bilgileri :
Askerlik Durumu :
Ücret Bilgisi :
Tecrübe Bilgileri :
Pozisyon Seviyesi :
Çalışma Şekli :
Çalışma Türü :
Çalışma Yeri :
Çalışma Yeri Özellikleri :
Görüntüleme Seçenekleri :
- + Filtre daha
Çoklu başvuru için Başvuru Yardımcısı
Oluşturduğun filtreler doğrultusunda ilanlara senin için başvurularını gerçekleştirelim.Çoklu başvuru için Başvuru Yardımcısı
Oluşturduğun filtreler doğrultusunda ilanlara senin için başvurularını gerçekleştirelim.Başvuru Yardımcısı Aktif
Başvuru yardımcısı aktif olarak sizin yerinize ilanlara başvurmaktadır.

Matbaa İş İlanları
Kartvizitten afişlere, billboardlardan kitaplara, gazeteden dergiye, katalog ve broşürlerden ambalajlara kadar geniş bir yelpazede üretim yapan matbaalar, makinelere göre usta, kalfa ve çıraklar aramaktadır. Matbaa iş ilanları sektör içindeki farklı işlere göre değişmektedir. Matbaaların baskı öncesi ile ilgili olarak grafiker ihtiyacı, baskı sonrası da paketleme ve servis için de personel ihtiyaçları olmaktadır. Ayrıca hesap işlerinin takibi için muhasebe, piyasadan iş alabilmek için satış ve pazarlama, üretimden sonraki aşamada kalite kontrol gibi birçok alanda matbaa personeli bulunmaktadır.
Matbaada Hangi İşler Yapılır?
Günlük gazeteler, rafları süsleyen kitaplar, çeşit çeşit dergiler, kurumsal kimlik olarak hazırlanan kartvizitler, broşür, afiş, el ilanları gibi duyuruya yönelik matbu işler, firmaların ürünlerini sergileyecekleri kataloglar, promosyon ürünleri, antetli kağıtlar, davetiye, kimlik kartları, yaka kartları, fatura, makbuz, reçete ve daha birçok basılı iş matbaaların üretim sahalarında yapılmaktadır. Basılan kitapların düzgün şekilde kesilmesi, dikiş ve yapıştırma işlemleri ile ciltlenmesi, paketlenmesi ve sevkiyatı da matbaanın iş alanları içerisindedir.
Matbaada Kimler Çalışır?
Günlük olarak yapılacak işler olduğu gibi aylarca süren uzun süreli işler de matbaalarda yapılabilir. Matbaanın aldığı işin hacmine göre işin bitme süresi de değişebilir. Bu nedenle hem sürekli çalışan hem de günlük matbaa işlerinde çalışanlar da vardır. Matbaa sektöründe aranılan personeller genellikle şunlardır:
- Depo stok ve sevkiyat sorumlusu
- Makine montaj elemanı
- Forklift operatörü
- Depo sorumlusu
- Paketleme
- Grafik tasarım uzmanı
- Sloter makinası & Inline makinası operatörü
- Üretim elemanı
- Pazarlamacı
- Şoför
- Rolant 1+1 perfektor
- Wohlemberg kapak takma ustası
- Tel dikiş ustası
- Ofset baskı ustası
- Bez baskı ve kesim ustası
- Flekso baskı makinesi ustası
- Elektrik teknisyeni
- 3 ağız bıçak ustası
- Komori ustası - kalfası
- Etiket baskı ustası
- Kırım ve giyotin ustası (mücellit)
Matbaa İşi Maaşları Ne Kadar?
Matbaacılık büyük özveri ve tecrübe isteyen bir meslektir. Baskı yapan makinelerin ince ayarlarının yapılması, arıza durumunda müdahale edilmesi, baskının kaliteli bir şekilde yapılabilmesi, renk ayarlarının yapılarak canlı bir baskı alınabilmesi iyi bir makine ustasının tecrübeleri sayesinde olabilir. Bu nedenle her matbaa iyi ve deneyimli ustalarla çalışmak ister. İyi bir matbaa ustası şunları başarıyla yapabilmelidir;
Önüne gelen işin hangi makinede basılacağını, işin maliyetini hesaplayabilmek, baskı sürecini takip ederek çalışanları koordine etmek, baskı sonrasında kırma, katlama, ciltleme ve paketleme süreçlerini takip etmek, üretim sonrası makinelerin temizlik ve bakımlarını yaptırmak, işi ile ilgili yaşanan gelişmeleri ve yenilikleri takip ederek uygulamak, çalışanların iş güvenliği konusunda dikkatli olmalarını sağlamak.
Matbaada çalışanların maaşları yaptıkları işin önemine, başarı durumuna, tecrübesine, üretime olan katkısına vb. faktörlere göre değişiklik gösterebilir. Matbaa ustasının maaşı da çalıştığı firmanın büyüklüğü ve bütçesine göre değişmektedir. Aynı şekilde grafiker veya diğer matbaa çalışanlarının maaşları asgari ücretten başlayarak artabilir.