En uygun ilanlara ulaşabilmen için
Soldaki menüden Hızlı Arama ve Konum filtresini kullanabilirsinSeçili Filtreler
Anahtar Kelime :
Pozisyon :
Şehir :
İlçe :
Ülke :
İlan Tarihi :
Sektör Bilgileri :
İş Alanı Bilgileri :
Eğitim Bilgileri :
Askerlik Durumu :
Ücret Bilgisi :
Tecrübe Bilgileri :
Pozisyon Seviyesi :
Çalışma Şekli :
Çalışma Türü :
Çalışma Yeri :
Çalışma Yeri Özellikleri :
Görüntüleme Seçenekleri :
- + Filtre daha
Çoklu başvuru için Başvuru Yardımcısı
Oluşturduğun filtreler doğrultusunda ilanlara senin için başvurularını gerçekleştirelim.Çoklu başvuru için Başvuru Yardımcısı
Oluşturduğun filtreler doğrultusunda ilanlara senin için başvurularını gerçekleştirelim.Başvuru Yardımcısı Aktif
Başvuru yardımcısı aktif olarak sizin yerinize ilanlara başvurmaktadır.Makine mühendisi iş ilanları
İçinde çeşitli makine elemanlarının düzenekleri bulunan bir bütün olan makine, herhangi bir enerji türünü başka bir enerjiye dönüştürür. Çok karmaşık gibi görünen makineler belirli bir düzenek içinde çalışır. Makine mühendisi de bu çalışan düzeneğin her türlü çeşitleri ile ilgili çalışmalar yapar. Makinelerin tasarımı geliştirilmesi gibi işlemler makine mühendisleri tarafından yapılır. Makine mühendisleri iş ilanlarında işletmenin hangi makineler üzerine çalıştığı bilgisi bulunur ve mühendisin bu konuda tecrübesi olup olmadığına bakılır.
Çamaşır yıkamaya yarayan makineler çamaşır makinesi, buna benzer şekilde bulaşık makinesi, dikiş makinesi, tıraş makinesi gibi fonksiyonel ürünler vardır. Bunların dışında arabalar, uçaklar, dev iş araçları da birer makinedir. Bu en basit araçtan en devasa araçlara kadar geniş yelpazede bulunan makinelerin tasarımı ve üretimi makine mühendisleri tarafından yapılır.
Makine Mühendisinin Görevleri Nelerdir?
Mühendislik fakültelerinde 4 yıllık Makine Mühendisliği bölümünden mezun olanlara Makine Mühendisi unvanı verilir. Makine içindeki işleyiş bakımından farklı ihtisas alanlarına sahip mühendisler vardır. Makine mühendisi çalışacağı şirketin faaliyet alanı da göz önünde tutularak şu görevlerde bulunur:
- Uygun fiyatlarla kaliteli ürünler ortaya koymak
- Makine ile ilgili mekanik ve enerji dönüşümlerine dair yenilikleri takip edip öğrenmek
- Çalıştığı alandaki iş sağlığı ve güvenliğinden sorumlu olmak
- Maliyet hesaplamalarını optimum seviyede çıkarmak
- Kendisine bağlı personelin ihtiyaçlarını sağlamak
Makine Mühendisinin Çalışma Alanları
Makine Mühendisliği çok farklı alanlara geçiş yapabilme olanakları ile de çalışma alanı geniş olan bir bölümdür. Bir makine mühendisinin robotik, uçak sanayii, mekatronik, biyomedikal, yazılım, finans, gibi alanlarda iş bulma imkânı da oldukça fazladır. Hangi alanda çalışmak istediği ile birlikte o alanda kendisini geliştiren makine mühendisleri, ulusal ve uluslararası birçok firmada kendisine iş bulabilmektedir.
Analitik düşünme kabiliyeti, analiz yapabilmek, çözüm üretmek, teknik bilgiye sahip olmak, matematiksel muhakeme gibi beceriler makine mühendislerinden beklenen yeteneklerdendir.
Makine Mühendisi Maaşları
Çok farklı alanlarda iş bulabilme ve çalışma olanağı olan makine mühendislerinin maaşları ile ilgili net bir şey söylemek de zordur. Hangi alanda hangi firmada hangi pozisyonda çalıştığına bağlı olarak makine mühendis maaşları değişebilmektedir.