En uygun ilanlara ulaşabilmen için
Soldaki menüden Hızlı Arama ve Konum filtresini kullanabilirsinSeçili Filtreler
Anahtar Kelime :
Pozisyon :
Şehir :
İlçe :
Ülke :
İlan Tarihi :
Sektör Bilgileri :
İş Alanı Bilgileri :
Eğitim Bilgileri :
Askerlik Durumu :
Ücret Bilgisi :
Tecrübe Bilgileri :
Pozisyon Seviyesi :
Çalışma Şekli :
Çalışma Türü :
Çalışma Yeri :
Çalışma Yeri Özellikleri :
Görüntüleme Seçenekleri :
- + Filtre daha
Çoklu başvuru için Başvuru Yardımcısı
Oluşturduğun filtreler doğrultusunda ilanlara senin için başvurularını gerçekleştirelim.Çoklu başvuru için Başvuru Yardımcısı
Oluşturduğun filtreler doğrultusunda ilanlara senin için başvurularını gerçekleştirelim.Başvuru Yardımcısı Aktif
Başvuru yardımcısı aktif olarak sizin yerinize ilanlara başvurmaktadır.İnşaat Mühendisi İş İlanları
Konut, hastane, havaalanı, baraj, köprü, tünel, yol gibi hizmetlerin yapılmasında proje aşamasından bitimine kadar takip ve koordinasyonu sağlayan kişilere inşaat mühendisi denilir. Bu tür inşaat işlerinde sorumluluğun büyük kısmı inşaat mühendisine aittir.
Mühendislik fakültelerinin İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun olanlar “İnşaat Mühendisi” unvanı kazanır. Bu bölüm genellikle teknik üniversitelerin bünyelerinde bulunmaktadır. Hesap işlerinin de içinde ağırlıklı olduğu inşaat mühendisliği sayısal bir bölümdür. Mezun olduktan sonra İnşaat Mühendisi olarak iş bulma imkânı geniştir. İnşaat mühendisi iş ilanları yapı, hizmet, elektrik & elektronik, enerji, maden ve metal sanayi sektörlerinde yoğun olarak bulunmaktadır. İnşaat dışında ofis ortamında çalışmayı tercih eden inşaat mühendisleri için denetim mühendisi olarak çalışma imkânları da vardır.
İnşaat Mühendisi Kamuda Çalışabilir Mi?
İşin niteliği bakımından devlet kurumları da inşaat mühendisi istihdamı sağlamaktadır. Devlet kadrosunda çalışmak isteyenler için Karayolları Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Devlet Demiryolları, İl özel idareleri ve Belediyeler gibi kurum ve kuruluşlar iş ilanları açmaktadır. Çalıştığı alandaki düzen ve organizasyon, iş sağlığı ve işçi güvenliği, yapıların kurallara uygun olarak yapılıp yapılmadığının denetimi gibi işler günlük olarak inşaat mühendislerinin iş tanımı içindedir.
İnşaat Mühendisinin Görevleri
Özel sektörde dahi olsa inşaat mühendisinin görevleri arasında kamu kurumu ve planlama kurumlarına raporlama yapmak vardır. İnşaat mühendisi olarak çalışanların görevleri şunlardır:
- Yapılacak projede işçilik, malzeme ve diğer ilgili maliyetlerin hesaplanması
- Projenin bütçe dahilinde ve planlanan zamanda tamamlanmasını sağlamak
- Projenin sürdürülebilir olmasının değerlendirilmesi
- Temelin yeterliliğini ve sağlamlığını belirlemek için toprak testini yapmak
- Firma adına müşteri, mimar ve yüklenici firmalarla gerekli görüşmeler yapmak
- İhaleye çıkacak işlerin ihale dosyasını hazırlamak
- Yapının standartlara uygun kaliteli malzeme ile yapımını sağlamak
- Mesleği ile ilgili her türlü gelişmeyi takip etmek, çalışma alanına uygulamak
İnşaat Mühendisi İş İlanlarında Aranan Özellikler
Firmalar inşaat mühendisi iş ilanlarında adaylarda aranan özellikleri de duyururlar. Genel olarak işleyişle ilgili aranan özelliklerin dışında proje özelinde de aranan şartlar olabilmektedir. AutoCAD, Civil 3D ve benzeri tasarım programları inşaat mühendislerinde aranan genel özelliklerden birisidir. Şantiyelerde bulunmanın gerektirdiği zorlu şartlara karşı sabırlı ve dirayetli olmak, takım çalışmasına yatkın olmak, esnek mesai şartlarına ayak uydurabilmek, beklenmedik sorunlarla karşılaşıldığında çözüm üretme kabiliyetine sahip olmak gibi özellikler inşaat mühendisleri için aranan şartlardandır.