En uygun ilanlara ulaşabilmen için
Soldaki menüden Hızlı Arama ve Konum filtresini kullanabilirsinSeçili Filtreler
Anahtar Kelime :
Pozisyon :
Şehir :
İlçe :
Ülke :
İlan Tarihi :
Sektör Bilgileri :
İş Alanı Bilgileri :
Eğitim Bilgileri :
Askerlik Durumu :
Ücret Bilgisi :
Tecrübe Bilgileri :
Pozisyon Seviyesi :
Çalışma Şekli :
Çalışma Türü :
Çalışma Yeri :
Çalışma Yeri Özellikleri :
Görüntüleme Seçenekleri :
- + Filtre daha
Çoklu başvuru için Başvuru Yardımcısı
Oluşturduğun filtreler doğrultusunda ilanlara senin için başvurularını gerçekleştirelim.Çoklu başvuru için Başvuru Yardımcısı
Oluşturduğun filtreler doğrultusunda ilanlara senin için başvurularını gerçekleştirelim.Başvuru Yardımcısı Aktif
Başvuru yardımcısı aktif olarak sizin yerinize ilanlara başvurmaktadır.Güvenlik İş İlanları
Bulunduğu çalışma alanında güvenliği sağlamaktan sorumlu olan güvenlik görevlisi, çalıştığı firma veya kurumun kendi çalışma alanıyla ilgili talep ettiği görevleri yerine getirmekle de yükümlüdür.
Okullarda, hastanelerde, sitelerde, kamuda, özel kurumlarda ve daha birçok alanda iş sahası bulunan güvenlik görevlisi olmak için yapılması gerekenler, güvenlik görevlisi maaşları ve güvenlik iş ilanları hakkında bilinmesi gerekenleri bu yazıda bulabilirsiniz.
Silahlı ve silahsız olarak ayrılan güvenlik görevlileri; mesai saatleri, işin ağırlığı ve diğer bazı faktörler dolayısı ile farklı maaşlar alabilmektedir. Güvenlik görevlisi olabilmek için aranılan şartlar arasında sertifika sahibi olmak da bulunmaktadır. Güvenlik görevlisi sertifikası özel güvenlik eğitim kurumları tarafından verilmektedir. Güvenlik görevlisi istihdamı için ülkemizde 1400’den fazla güvenlik şirketi hizmet vermektedir.
Güvenlik İş Alanları Ve Görevleri
Güvenlik görevlileri, 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun çerçevesinde İçişleri Bakanlığı sorumluluk alanında bulunurlar. Güvenlik, hizmet verdiği kurumdaki çalışanların mal ve can güvenliğinin sağlanmasından sorumludur. Güvenlik görevlisi varlığı ile olası saldırılar için caydırıcı bir güçtür. Güvenlik görevlisinin kendisine verilen yetkilerini kullanabilmesi için görev alanı ve görev süresi içinde bulunması, kimlik kartının da herkes tarafından görülebilecek şekilde yakasında bulundurması gereklidir. Bu üç şarttan biri eksik olan güvenlik personeli, kendisine kanunun verdiği yetkileri kullanamaz. Önce bu şartları yerine getirmiş olması gerekir. Görev alanı ile ilgili istisna ise suçlunun güvenlik görevlisinin alanı dışına doğru kaçıyor olmasıdır.
Güvenlik Görevlisinin Sorumlulukları
Güvenlik görevlileri sadece kolluk olarak hizmet vermemektedir. Bunun yanı sıra görev yaptığı yerdeki duruma göre çeşitli vazifeler alabilir. Bunlardan bazıları şunlardır:
- Danışmanlık ve yönlendirme
- Personel ve ziyaretçi giriş – çıkışlarını takip
- Güvenlik kamera kayıtlarının takibi
- İş yerinde uyulması gereken kuralları uygulamak
- Acil durumlarda binanın tahliye edilmesinde yönlendirici olmak
- Görev yaptığı yerde suç teşkil eden bir olay olduğunda kolluk kuvvetlerine haber vermek
- Kendisine yetki verilmesi durumunda üst ve çanta araması yapmak.
Güvenlik Maaşları
Zor şartlarda çalışan güvenlik görevlilerinde gece mesaisi de olabilmektedir. 12 saat usulüyle çalışılan yerlerde haftalık veya 15 günde bir olacak şekilde gece ve gündüz çalışma şekilleri bulunmaktadır. Güvenlik görevlisi maaşları asgari ücretten az olmayacak şekilde belirlenmektedir. Çalışma düzenine göre fazla mesai ücretleri ile birlikte ele geçen ücret daha fazla olabilmektedir.