En uygun ilanlara ulaşabilmen için
Soldaki menüden Hızlı Arama ve Konum filtresini kullanabilirsinSeçili Filtreler
Anahtar Kelime :
Pozisyon :
Şehir :
İlçe :
Ülke :
İlan Tarihi :
Sektör Bilgileri :
İş Alanı Bilgileri :
Eğitim Bilgileri :
Askerlik Durumu :
Ücret Bilgisi :
Tecrübe Bilgileri :
Pozisyon Seviyesi :
Çalışma Şekli :
Çalışma Türü :
Çalışma Yeri :
Çalışma Yeri Özellikleri :
Görüntüleme Seçenekleri :
- + Filtre daha
Çoklu başvuru için Başvuru Yardımcısı
Oluşturduğun filtreler doğrultusunda ilanlara senin için başvurularını gerçekleştirelim.Çoklu başvuru için Başvuru Yardımcısı
Oluşturduğun filtreler doğrultusunda ilanlara senin için başvurularını gerçekleştirelim.Başvuru Yardımcısı Aktif
Başvuru yardımcısı aktif olarak sizin yerinize ilanlara başvurmaktadır.Gıda Mühendisi İş İlanları
Hazır gıda olarak bilinen paketlenmiş ürünler, büyük yemek şirketlerinde hazırlanan yemekler buna benzer daha farklı şekilde gıdanın hazırlanması, paketlenmesi, korunması, hijyen şartlarının kontrolü gibi işler gıda mühendisi tarafından yapılır.
Üreticiden tüketiciye gıdanın sağlıklı bir şekilde ulaşabilmesi için gıda mühendislerinin görevleri ve sorumlulukları çok önemlidir. Gıda Mühendisliği; yiyecek, içecek, gıda takviyesi gibi ürünlerin üretiminden tüketimine kadar her aşamasında fizik, kimya, biyoloji, matematik gibi temel bilimler ile mühendislik biliminin bir arada yürütüldüğü multidisipliner bir bilim dalıdır. Gıda Mühendisliği mühendislik fakültelerinde okutulmaktadır. 4 yıllık lisans süresinde başarılı olarak mezun olanlara Gıda Mühendisi unvanı verilir.
Gıda Mühendisinin Görevleri
İnsan hayatını sürdürebilmek için gerekli olan besinleri gıdalardan alır. Bu gıdaların sağlığa uygun olarak hazırlanması da gıda mühendislerinin özverili çalışmalarından geçer. Gıda mühendislerinin görevleri şunlardır:
- Gıdaların hazırlanması aşamasında sağlık açısından uygunluğunun denetlenmesi
- Ürünlerin hijyen şartlarında hazırlanmasının takibi
- Gıda numunelerinin test edilmesi ve rapor edilmesi
- Ambalajlı ürünlerde bulunan katkı maddelerinin kullanımının kurallara uygunluğunun denetlenmesi
- Üretilen gıdalarda kalite kontrolü yapılması
- Gıdalarla ilgili AR-GE faaliyetlerinin yürütülmesi
- Yeni ürünlerin üretilmesine ilişkin fikirler ortaya koymak
- Gıdalara ilişkin yasal mevzuatları bilmek ve uygulamak
Gıda Mühendisi Nerelerde Çalışabilir?
Beslenmek gibi temel bir ihtiyacı karşılayan gıdalarla ilgili çalışmalar yürüten bir meslek erbabı olan gıda mühendislerinin iş alanları da geniştir. Fabrikalar, catering (yemek şirketleri), yemekhanelerde işin içinde proje danışmanı, kalite kontrol elemanı, yatırım uzmanı, gıda denetim müfettişi gibi pozisyonlar olduğu gibi kurum içinde işin merkezinde yönetimsel pozisyonda da iş imkânları vardır.
Gıda mühendisinin devlette iş imkânı da bulunmaktadır. Üniversitelerin ilgili bölümünden mezun olmuş gıda mühendisleri devlet kurumları tarafından uygulanacak sınavlarda yeterli puanı aldıktan sonra açılan kadrolara başvuru yapabilir. Sağlık Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Gümrük Bakanlığı, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, TÜBİTAK ve belediyelerde gıda mühendisi kadrosu bulunmaktadır.
Gıda mühendislerinde ekip çalışmasına yatkınlık, organizasyon kabiliyeti, yazılı ve sözlü iletişim becerisi, hijyen konusunda üst düzey titizlik gibi yetkinlik ve beceriler beklenmektedir.