TUKAŞ A.Ş. Hakkında
Tarihçe
40 yıllık köklü bir geçmişi olan Tukaş, gıda sektörünün güçlü bir kuruluşudur. 1962 yılında kurulan Tukaş, 1967 yılında Oyak Ordu Yardımlaşma Kurumu'na geçmiştir. Ekonomiye sağladığı katkı ve ülkemizin sosyal yaşamında oynadığı aktif rol ile güçlü bir kurum olan Oyak'ın bünyesinde faaliyet gösteren Tukaş, sürekli yükseliş trendi göstermiştir.
Genel merkezi İzmir'de bulunan Tukaş, üretim faaliyetlerini Manisa'nın Turgutlu ve İzmir'in Torbalı ilçelerindeki fabrikalarında gerçekleştirmektedir. 2001 yılında büyük atılımlar gerçekleştiren Tukaş, Balıkesir'in Manyas ilçesine bağlı Yeniköy ve Kızıkköy beldelerinde satın aldığı iki salça ve konserve fabrikasıyla tesislerinin sayısını 4'e çıkarmıştır.
Tukaş'ın salça, sebze-meyve konserve, ketçap, hazır yemek, turşu, bal, reçel, zeytin, garnitür, mayonez, sos ve toz ürün gruplarında yaklaşık ikiyüz çeşit ürünü bulunmaktadır.
Tukaş'ın kalite vizyonu; tüketici taleplerine en iyi şekilde cevap verebilen, kaliteli üretim anlayışını benimsemiş, pazar payı ve teknolojisini iyileştirmeyi hedef alan, liderlik statüsünü sürekli geliştiren bir "Dünya Markası" olmaktır. Bu kapsamda "Müşteri Memnuniyeti" ilkesinden ödün vermeksizin faaliyetlerine yön veren Tukaş, ürünlerinin tümünü TSE-EN-ISO-9001 kalite sistem belgesine sahip tesislerinde üretmektedir.
1994 yılında şirket ödenmiş sermayesinin yüzde 28'i halka arz edilmiş olup, İMKB'de işlem görmektedir. Tukaş'ın yüzde 72'si halen Ordu Yardımlaşma Kurumu'na aittir.
Kaliteli ürünleriyle iç ve dış pazarlarda tercih edilen Tukaş, ürünlerinin yüzde 50'sini çeşitli ülkelere ihraç etmektedir.
Tukaş, ürün çeşitleriyle "Mega Gıda Markası", yaygınlaştırdığı ihracat kanalıyla da bir "Dünya Markası" olma yolunda hızla ilerlemektedir
Değişim/Gelişim
Tukaş-2001 Yılı Genel Değerlendirmesi
2001 yılını 'atılım yılı' ilan eden Tukaş; ürün çeşitliliği, üretim kapasitesi ve yurt içi pazar payındaki büyük artışla, 2001 yılında 'yıldızı parlayan şirketler' sıralamasında yerini almıştır.
Tukaş, "Mega gıda markası" olma yolunda hızla ilerliyor!
Genel merkezi İzmir'de bulunan Tukaş, üretim faaliyetlerini Manisa'nın Turgutlu, İzmir'in Torbalı ilçeleri ile Balıkesir'in Manyas ilçesindeki fabrikalarında gerçekleştirmektedir. Salça, sebze-meyve konserve, ketçap, hazır yemek, turşu, bal, reçel, zeytin, garnitür, toz, mayonez ve sos ürün gruplarında yaklaşık ikiyüz çeşit ürünü bulunan Tukaş, 2001 yılında köklü değişimler gerçekleştirmiştir. Başta logosunu yenileyen Tukaş, yepyeni bir kurumsal kimliği ve yüksek hedefleri benimsemiştir. Yılın belli dönemlerinde üretim faaliyetlerini sürdüren Tukaş, 2001 yılı itibariyle yılın tüm dilimlerinde üretimi kapsayan yeni ürün gruplarını yelpazesine eklemiştir. Bunların başında toz ürün grubunda yer alan meyve aromalı toz içecek "Cool", pudingler, hazır çorbalar, krem şantiler, pasta kremaları, salep ve sıcak çikolata; çocuk ürün grubundaki "Creamato" ve tatlı kornişon turşusu "Minitu", hazır çorbalar, soslar, mayonez, hardal ve eritme tost peyniri gelmektedir. Ürün yelpazesini genişletecek yöndeki Ar-ge çalışmalarına ağırlık veren Tukaş, tüketici talepleri doğrultusunda oluşturacağı yepyeni ürünleri de pazara sunmayı hedeflemektedir.
Tukaş, tüketicilerine daha ekonomik ürünler sunmak amacıyla "Egetom" adıyla ikinci bir marka daha geliştirmiştir. "Egetom" markasıyla piyasaya sunulan püre salça, bezelye, limon sosu ve şalgam suyunu aynı markalı yeni ürünler izleyecektir.
TSE-EN-ISO 9001'e geçiş
Tukaş'ın kalite vizyonu; tüketici taleplerine en iyi şekilde cevap verebilen, kaliteli üretim anlayışını benimsemiş, pazar payı ve teknolojisini iyileştirmeyi hedef alan, liderlik statüsünü sürekli geliştiren bir "Dünya Markası" olmaktır. Bu kapsamda "Müşteri Memnuniyeti" ilkesinden ödün vermeksizin faaliyetlerine yön veren Tukaş, ürünlerinin tümünü TSE-EN-ISO-9001 kalite sistem belgesine sahip tesislerinde üretmektedir.
Üretim kapasitesindeki büyük artış!
2001 yılında büyük atılımlar yapan Tukaş, toplam domates salçası üretim kapasitesini yüzde 164, toplam üretim kapasitesini ise yüzde 55 oranında arttırmıştır. Turgutlu ve Torbalı işletmelerini modernize eden ve yeni ürün yatırımları yapan Tukaş, 2001 yılında Balıkesir'in Manyas ilçesine bağlı Yeniköy ve Kızıkköy beldelerinde iki salça ve konserve fabrikasını satın almıştır. İki yeni fabrika ile birlikte fabrikalarının sayısı 4'e ulaşan Tukaş, Marmara Bölgesi'nde etkin bir üretim faaliyeti gerçekleştirmeyi hedeflemektedir.
Tukaş'ın kârlılığı artıyor!
Uyguladığı doğru stratejilerle krizden olumsuz etkilenmeyen ve "2001 yılında yıldızı yükselen şirketler" arasında yerini alan Tukaş'ın 2001 yılı bilançosu kâr göstermiştir. 2001 yılındaki dönem kârı 4.3 Trilyon TL olan Tukaş'ın cirosu ise, 50.2 Trilyon TL'dir. 2000 yılında kârı 577 Milyar TL. olan Tukaş, 2001 yılında bir önceki yıla göre kârını 7.5 Kat artırarak,4.3 Tirilyon TL dönem kârı gerçekleştirmiştir. Bu başarının kaynağı; kapasite yatırımlarının yapılması, yeni ürünlerin üretilmesi, üretimin yüzde 50'sinin ihracat edilmesi, müşteri memnuniyetine dayanan satış politikasının uygulanması, maliyet düşürücü çalışmaların yapılması ve etkin tasarruf önlemlerinin alınmasıdır.
Sözleşmeli tarım sistemi ile çiftçiye büyük destek!
Tukaş, uyguladığı "Sözleşmeli Tarım Sistemi" ile bölge ekonomisine büyük katkı sağlamaktadır. Tukaş, bu yönüyle Ege Bölgesi'nin en etkin kuruluşudur. Tukaş, sözleşmeli üreticilerinin maliyetlerini azaltmak amacıyla fide, tohum, gübre, tarımsal ilaç, ekim ve dikim makinaları gibi teknik parasal yardımlarla onlara destek vermektedir. Tukaş sözleşmeli tarımın yanı sıra serbest piyasadan değişik tarım girdileri de tedarik etmektedir. Bunun yanı sıra Tukaş'ın Ege Bölgesi'ndeki uzman ziraat mühendisleri; yaklaşık 20 bin üreticinin tarlasını sürekli kontrol ederek, ekim ve dikimden hasatın sonuna kadar verimliliğin arttırılması ve maliyetlerin düşürülmesi konusunda tüm bilgi ve becerileriyle çiftçilere yardımcı olmaktadır. Tukaş, sözleşmeli tarım sistemini Marmara Bölgesi'nde de uygulamak amacıyla 10 bini aşkın üreticiyle sözleşmeli tarımı destekleyici çalışmalar yapmayı hedeflemektedir.
Tukaş, işletmelerinde sezonda 2000'i aşkın kişiyi istihdam etmektedir.
Yaygın ihracat kanalı
Kaliteli ürünleriyle iç ve dış pazarlarda tercih edilen Tukaş; ürünlerinin yüzde 50'sini çeşitli ülkelere ihraç etmektedir. Tukaş Almanya, Fransa, ABD, Kanada, Japonya, Avustralya başta olmak üzere; Yeni Zelanda, Rusya, Norweç, İngiltere, Danimarka, Benelüx ülkeleri, Avusturya, İsviçre, BAE, Malezya, Singapur, Angola, Kongo, Jibuti, Etiyopya ve Umman'a yıllık 20 Milyon Dolarlık ihracat gerçekleştirmektedir. Tüm ürünler Star -K (Kosher) sertifikalı ve FDA kayıtlıdır. Üretim HACCP ve ISO-9001 standartlarında gerçekleştirilmektedir. Genişleyen ürün yelpazesiyle Tukaş, ihracatını her yıl arttırmaktadır. Fabrikalarımız, ürünleri istenen özelliklerde, hem "Tukaş" markasıyla hem de müşterilerin marka talepleri doğrultusunda üretebilmektedir.
Kaliteli üretim ve müşteri memnuniyetini ilke edinen Tukaş, 2001 yılında Tüketim Bilinci Dergisi'nce dağıtılan "14. Yıl Tüketici Kalite Ödülü"nü de konserve dalında almıştır.
Üretim/Tukaş'ın Fabrikaları
Genel merkezi İzmir'de bulunan Tukaş, üretim faaliyetlerini Manisa'nın Turgutlu, İzmir'in Torbalı ve Balıkesir'in Manyas ilçesindeki fabrikalarında gerçekleştirmektedir.
Turgutlu Fabrikası
Tukaş'ın ilk fabrikasıdır. 1967 yılında Oyak Ordu Yardımlaşma Kurumu'nca satın alınmıştır. Salça, sebze-meyve konserve, reçel, bal, ketçap, mayonez ve hazır yemek ürün gruplarının üretildiği fabrikadır.
Adres: Turgutlu Fabrikası
Kervanyolu Cad. No:106 Turgutlu 45400 MANİSA
Tel: 0.236.3131497 Faks: 0.236.3131034
Torbalı Fabrikası
Tukaş Torbalı Fabrikası'nda 1989 yılından itibaren
tarımsal ham maddeye dayalı olarak kornişon, kapya biber, salatalık konserve üretimi yapılmış ve ağırlıklı olarak ihraç edilmiştir. 2001 yılından itibaren yeni ürünler eklenerek toz ürün ve peynir üretimine başlanmıştır.
Adres: Torbalı Fabrikası
Çaybaşı Mevkii Torbalı 35880 İzmir
Tel: 0.232.8651143 Faks: 0.232.8651145
Manyas Yeniköy ve Kızıkköy Fabrikaları
Balıkesir'in Manyas ilçesine bağlı Yeniköy ve Kızıkköy beldelerinde bulunan iki fabrikayı 2001 yılında bünyesine dahil eden Tukaş, Marmara Bölgesi'nde etkin üretim faaliyeti göstermeyi amaçlamaktadır.
Yeni fabrikaların ilavesiyle Tukaş'ın domates salçası üretim kapasitesi yüzde 164, toplam üretim kapasitesi ise yüzde 55 oranında artmıştır. Bu artış, Tukaş'a sektörde önemli bir avantaj sağlayacaktır.
Adres: Manyas Fabrikası Yeniköy Manyas Balıkesir
Tel: 0.266.813 10 10 - 813 10 56 - 813 11 75
Fax: 0.266. 813 10 11
İnsan Kaynakları
Değerlerimiz:
İnsan, en önemli kaynağımızdır.
Çalışanlarımıza hem kendilerini hem de işlerini geliştirmeleri için fırsatlar tanırız.
Sürekli eğitim ve gelişmeyi benimseriz.
Katılımcı yönetim, ilkemizdir.
Şikayet değil, öneri bekleriz.
Çalışanlarımızla bir aileyiz.
Başvuru süreci
Şirketimize başvurmak için birçok alternatif yöntem vardır. Başvuru mektuplarınızı ve özgeçmişlerinizi, başvuru kanalları aracılığı ile bize ulaştırabilirsiniz.
Başvurunuzun insan kaynakları departmanına ulaşması ile birlikte seçme/yerleştirme sürecimize adım atmış olursunuz. Başvurunuz incelenecek ve mevcut boş pozisyonlar çerçevesinde değerlendirilecektir. Eğer başvurunuz pozisyonun gerektirdiği yeterliliklerle örtüşüyorsa, görüşmeye davet edilirsiniz. Gönderdiğiniz özgeçmişler başvuru veri tabanında bir yıl boyunca saklanıp değerlendirmeye açık tutulur.
İşe alma süreci
Tukaş'da işe alma süreci, yıllık kadro planlarının oluşturulması ile başlar. Yıl içinde oluşabilecek kadro ihtiyaçları, terfiler, atamalar ve organizasyonel değişiklikler de göz önüne alınarak belirlenmektedir. Personel temininde şirket başvuru veritabanı, internet siteleri ve danışmanlık şirketleri araç olarak kullanılır. Değerlendirmede üç aşamalı (İnsan Kaynakları, Departman Yöneticisi, Genel Müdürlük) mülakat prosesi gerçekleştirilmektedir. Teknik bilgi, kişisel özellikler ve Tukaş kültürüne uyum gibi konularda değerlendirilen adaylar için son aşamada referans kontrolü yapılır. Tüm değerlendirmelerde olumlu bulunan adaylara iş teklif edilir ve işe alma prosedürleri gerçekleştirilir. Görüşmeler sonucunda yerleştirilemeyen adaylar başka pozisyonlarda değerlendirilmek üzere 1 yıl boyunca başvuru veritabanında saklanır ve adaylara geri bilgi verilir.
Eğitim ve geliştirme
Şirketin hedeflerine ulaşabilmesi, başarısının sürekliliğini sağlayabilmesi ve çalışanlarının memnuniyetini artırabilmesi için sürekli ve yaygın bir eğitim ve geliştirme programı uygulanmaktadır. Bu program dahilinde, iç ve dış kaynaklı eğitimler, seminerler, toplantılar, fuar ve tanıtımlara katılımlar gerçekleştirilmektedir.
Bu kapsamda eğitim programları;
Oryantasyon ve iş başı eğitimleri, kurumsal adaptasyonun sağlanmasına,
Fonksiyonel eğitimler, çalışanların iş ile ilgili bilgi ve becerilerini geliştirmelerine, teknik yeterliliklerini artırmalarına,
Yöneticilik eğitimleri, yönetim becerilerinin geliştirilmesine ve geleceğin yöneticilerini yetiştirmeye,
Bireysel gelişim eğitimleri, bireysel becerilerin geliştirilmesine yöneliktir.
Çalışanların alacakları eğitimler şirketin ihtiyaçlarına, çalışanların performans değerlendirme sonuçlarına ve kariyer planlarına bağlı olarak yıllık bazda planlanır ve gerçekleştirilir. Bunun yanısıra çalışanların mesleki ve kişisel gelişimine yönelik bilgisayar ve dil eğitim olanakları da sağlanmaktadır.
Çalışanlarımızın; başarılı olmaya odaklı, gerek kendilerine, gerekse yaptıkları işe değer katan bireyler olmaları için tüm imkanları sağlamayı hedefliyoruz. Bu hedef doğrultusunda çalışanların bilgi ve becerilerini tanımalarına yardım edilmekte, gelişme ihtiyaçları birlikte belirlenmekte ve uygun eğitim ve geliştirme programları ile bu ihtiyaçların karşılanmasına olanak tanınmaktadır.
Performans değerlendirme
Performans Yönetim Sistemi'nin, şirketin insan kaynakları hakkında yönetime bilgi veren, kurum üyelerinin kurum ile bütünleşmesini sağlayan ve kurumu hedeflerine ulaştıran bir yönetme aracı olduğunu düşünüyoruz.
Çalışanlar, yöneticileri ile birlikte yıl içinde gerçekleştirecekleri iş hedeflerini belirlerler . Yıl sonunda da, yönetici ve çalışan birlikte kişinin yıl içindeki performansını değerlendirir. Performans Değerlendirme Sistemi çıktıları;
Geri bildirim sağlama,
İş memnuniyetini arttırma,
Eğitim ve gelişim ihtiyaçlarını belirleme,
İşe alma kriterlerinin etkinliğini ölçme,
Kariyer planlaması,
Ödüllendirme,
Ücretlendirme,
konularına ışık tutmaktadır.
Sosyal yardımlar
Grup hayat sigortası
Kapsam içi çalışanlar için aile, çocuk, yakacak, bayram, izin, evlenme, doğum, ölüm, eğitim ve konut ödemeleri
Kapsam dışı çalışanlar için evlenme, doğum, ölüm, eğitim ve konut ödemeleri
Kıdemli işçiliği teşvik ikramiyesi
Yemek
Fabrikalarda sağlık hizmetleri
Fabrikalarda servis
Bazı pozisyonlar için araç ve cep telefonu
Çalışma saatleri
Pazartesi-Cuma 08:00-18:00
Fabrikalarda bazı bölümlerde çalışanlar için 2 veya 3 vardiya sistemi mevcuttur.
Akademik kariyer olanakları
Çalışanlar karşılıklı mutabakat olması koşuluyla, yüksek lisans, doktora ve özel eğitimlere katılabilmektedirler.
Staj olanakları
Tukaş, öğrencilere staj olanağı sağlayarak bir yandan sektörel gelişime katkı sağlarken diğer yandan da potansiyel çalışanlarını belirleme şansı bulmaktadır.
Kontenjanlar doğrultusunda, genel müdürlük ve fabrikalarda üniversite ve meslek lisesi öğrencilerine staj imkanı sağlanır. Lise öğrencileri öğrenim dönemlerinde, üniversite öğrencileri ise yaz döneminde staj yapabilmektedirler. Staj başvuruları staj başvuru formu doldurularak yapılabilmektedir. Staj başvurusu yapan öğrenciler, İnsan Kaynakları Departmanı ile yapılan mülakatlar doğrultusunda staja kabul edilirler.
Yaz Dönemi: Üniversite öğrencilerinin staj başvurularını, o yılın Mayıs ayı sonuna kadar yapmaları beklenir. Yerleştirmeler kontenjan dahilinde tamamlanır ve Haziran,Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında stajlar gerçekleşir.
Öğrenim Dönemi: Meslek lisesi son sınıf öğrencilerinin staj işlemleri İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan yazışmalarla belirlenir. Bireysel başvuruların ise en geç Ağustos ayı sonuna kadar yapılması gerekmektedir. Öğrencilerin okullarıyla yapılan sözleşmeler gereği, kontenjanlarımız dahilinde yapılan yerleştirmeler, öğrenim dönemi başlamadan önce tamamlanır.
TUKAŞ A.Ş. Genel Müdürlüğüİzmirilinde bulunmaktadır.
TUKAŞ A.Ş. adres ve iletişim bilgileri:
Adres:NADİR NADİ CAD. NO:15/1 KONAK
Web Sitesi:http://www.tukas.com.tr
Daha Fazla40 yıllık köklü bir geçmişi olan Tukaş, gıda sektörünün güçlü bir kuruluşudur. 1962 yılında kurulan Tukaş, 1967 yılında Oyak Ordu Yardımlaşma Kurumu'na geçmiştir. Ekonomiye sağladığı katkı ve ülkemizin sosyal yaşamında oynadığı aktif rol ile güçlü bir kurum olan Oyak'ın bünyesinde faaliyet gösteren Tukaş, sürekli yükseliş trendi göstermiştir.
Genel merkezi İzmir'de bulunan Tukaş, üretim faaliyetlerini Manisa'nın Turgutlu ve İzmir'in Torbalı ilçelerindeki fabrikalarında gerçekleştirmektedir. 2001 yılında büyük atılımlar gerçekleştiren Tukaş, Balıkesir'in Manyas ilçesine bağlı Yeniköy ve Kızıkköy beldelerinde satın aldığı iki salça ve konserve fabrikasıyla tesislerinin sayısını 4'e çıkarmıştır.
Tukaş'ın salça, sebze-meyve konserve, ketçap, hazır yemek, turşu, bal, reçel, zeytin, garnitür, mayonez, sos ve toz ürün gruplarında yaklaşık ikiyüz çeşit ürünü bulunmaktadır.
Tukaş'ın kalite vizyonu; tüketici taleplerine en iyi şekilde cevap verebilen, kaliteli üretim anlayışını benimsemiş, pazar payı ve teknolojisini iyileştirmeyi hedef alan, liderlik statüsünü sürekli geliştiren bir "Dünya Markası" olmaktır. Bu kapsamda "Müşteri Memnuniyeti" ilkesinden ödün vermeksizin faaliyetlerine yön veren Tukaş, ürünlerinin tümünü TSE-EN-ISO-9001 kalite sistem belgesine sahip tesislerinde üretmektedir.
1994 yılında şirket ödenmiş sermayesinin yüzde 28'i halka arz edilmiş olup, İMKB'de işlem görmektedir. Tukaş'ın yüzde 72'si halen Ordu Yardımlaşma Kurumu'na aittir.
Kaliteli ürünleriyle iç ve dış pazarlarda tercih edilen Tukaş, ürünlerinin yüzde 50'sini çeşitli ülkelere ihraç etmektedir.
Tukaş, ürün çeşitleriyle "Mega Gıda Markası", yaygınlaştırdığı ihracat kanalıyla da bir "Dünya Markası" olma yolunda hızla ilerlemektedir
Değişim/Gelişim
Tukaş-2001 Yılı Genel Değerlendirmesi
2001 yılını 'atılım yılı' ilan eden Tukaş; ürün çeşitliliği, üretim kapasitesi ve yurt içi pazar payındaki büyük artışla, 2001 yılında 'yıldızı parlayan şirketler' sıralamasında yerini almıştır.
Tukaş, "Mega gıda markası" olma yolunda hızla ilerliyor!
Genel merkezi İzmir'de bulunan Tukaş, üretim faaliyetlerini Manisa'nın Turgutlu, İzmir'in Torbalı ilçeleri ile Balıkesir'in Manyas ilçesindeki fabrikalarında gerçekleştirmektedir. Salça, sebze-meyve konserve, ketçap, hazır yemek, turşu, bal, reçel, zeytin, garnitür, toz, mayonez ve sos ürün gruplarında yaklaşık ikiyüz çeşit ürünü bulunan Tukaş, 2001 yılında köklü değişimler gerçekleştirmiştir. Başta logosunu yenileyen Tukaş, yepyeni bir kurumsal kimliği ve yüksek hedefleri benimsemiştir. Yılın belli dönemlerinde üretim faaliyetlerini sürdüren Tukaş, 2001 yılı itibariyle yılın tüm dilimlerinde üretimi kapsayan yeni ürün gruplarını yelpazesine eklemiştir. Bunların başında toz ürün grubunda yer alan meyve aromalı toz içecek "Cool", pudingler, hazır çorbalar, krem şantiler, pasta kremaları, salep ve sıcak çikolata; çocuk ürün grubundaki "Creamato" ve tatlı kornişon turşusu "Minitu", hazır çorbalar, soslar, mayonez, hardal ve eritme tost peyniri gelmektedir. Ürün yelpazesini genişletecek yöndeki Ar-ge çalışmalarına ağırlık veren Tukaş, tüketici talepleri doğrultusunda oluşturacağı yepyeni ürünleri de pazara sunmayı hedeflemektedir.
Tukaş, tüketicilerine daha ekonomik ürünler sunmak amacıyla "Egetom" adıyla ikinci bir marka daha geliştirmiştir. "Egetom" markasıyla piyasaya sunulan püre salça, bezelye, limon sosu ve şalgam suyunu aynı markalı yeni ürünler izleyecektir.
TSE-EN-ISO 9001'e geçiş
Tukaş'ın kalite vizyonu; tüketici taleplerine en iyi şekilde cevap verebilen, kaliteli üretim anlayışını benimsemiş, pazar payı ve teknolojisini iyileştirmeyi hedef alan, liderlik statüsünü sürekli geliştiren bir "Dünya Markası" olmaktır. Bu kapsamda "Müşteri Memnuniyeti" ilkesinden ödün vermeksizin faaliyetlerine yön veren Tukaş, ürünlerinin tümünü TSE-EN-ISO-9001 kalite sistem belgesine sahip tesislerinde üretmektedir.
Üretim kapasitesindeki büyük artış!
2001 yılında büyük atılımlar yapan Tukaş, toplam domates salçası üretim kapasitesini yüzde 164, toplam üretim kapasitesini ise yüzde 55 oranında arttırmıştır. Turgutlu ve Torbalı işletmelerini modernize eden ve yeni ürün yatırımları yapan Tukaş, 2001 yılında Balıkesir'in Manyas ilçesine bağlı Yeniköy ve Kızıkköy beldelerinde iki salça ve konserve fabrikasını satın almıştır. İki yeni fabrika ile birlikte fabrikalarının sayısı 4'e ulaşan Tukaş, Marmara Bölgesi'nde etkin bir üretim faaliyeti gerçekleştirmeyi hedeflemektedir.
Tukaş'ın kârlılığı artıyor!
Uyguladığı doğru stratejilerle krizden olumsuz etkilenmeyen ve "2001 yılında yıldızı yükselen şirketler" arasında yerini alan Tukaş'ın 2001 yılı bilançosu kâr göstermiştir. 2001 yılındaki dönem kârı 4.3 Trilyon TL olan Tukaş'ın cirosu ise, 50.2 Trilyon TL'dir. 2000 yılında kârı 577 Milyar TL. olan Tukaş, 2001 yılında bir önceki yıla göre kârını 7.5 Kat artırarak,4.3 Tirilyon TL dönem kârı gerçekleştirmiştir. Bu başarının kaynağı; kapasite yatırımlarının yapılması, yeni ürünlerin üretilmesi, üretimin yüzde 50'sinin ihracat edilmesi, müşteri memnuniyetine dayanan satış politikasının uygulanması, maliyet düşürücü çalışmaların yapılması ve etkin tasarruf önlemlerinin alınmasıdır.
Sözleşmeli tarım sistemi ile çiftçiye büyük destek!
Tukaş, uyguladığı "Sözleşmeli Tarım Sistemi" ile bölge ekonomisine büyük katkı sağlamaktadır. Tukaş, bu yönüyle Ege Bölgesi'nin en etkin kuruluşudur. Tukaş, sözleşmeli üreticilerinin maliyetlerini azaltmak amacıyla fide, tohum, gübre, tarımsal ilaç, ekim ve dikim makinaları gibi teknik parasal yardımlarla onlara destek vermektedir. Tukaş sözleşmeli tarımın yanı sıra serbest piyasadan değişik tarım girdileri de tedarik etmektedir. Bunun yanı sıra Tukaş'ın Ege Bölgesi'ndeki uzman ziraat mühendisleri; yaklaşık 20 bin üreticinin tarlasını sürekli kontrol ederek, ekim ve dikimden hasatın sonuna kadar verimliliğin arttırılması ve maliyetlerin düşürülmesi konusunda tüm bilgi ve becerileriyle çiftçilere yardımcı olmaktadır. Tukaş, sözleşmeli tarım sistemini Marmara Bölgesi'nde de uygulamak amacıyla 10 bini aşkın üreticiyle sözleşmeli tarımı destekleyici çalışmalar yapmayı hedeflemektedir.
Tukaş, işletmelerinde sezonda 2000'i aşkın kişiyi istihdam etmektedir.
Yaygın ihracat kanalı
Kaliteli ürünleriyle iç ve dış pazarlarda tercih edilen Tukaş; ürünlerinin yüzde 50'sini çeşitli ülkelere ihraç etmektedir. Tukaş Almanya, Fransa, ABD, Kanada, Japonya, Avustralya başta olmak üzere; Yeni Zelanda, Rusya, Norweç, İngiltere, Danimarka, Benelüx ülkeleri, Avusturya, İsviçre, BAE, Malezya, Singapur, Angola, Kongo, Jibuti, Etiyopya ve Umman'a yıllık 20 Milyon Dolarlık ihracat gerçekleştirmektedir. Tüm ürünler Star -K (Kosher) sertifikalı ve FDA kayıtlıdır. Üretim HACCP ve ISO-9001 standartlarında gerçekleştirilmektedir. Genişleyen ürün yelpazesiyle Tukaş, ihracatını her yıl arttırmaktadır. Fabrikalarımız, ürünleri istenen özelliklerde, hem "Tukaş" markasıyla hem de müşterilerin marka talepleri doğrultusunda üretebilmektedir.
Kaliteli üretim ve müşteri memnuniyetini ilke edinen Tukaş, 2001 yılında Tüketim Bilinci Dergisi'nce dağıtılan "14. Yıl Tüketici Kalite Ödülü"nü de konserve dalında almıştır.
Üretim/Tukaş'ın Fabrikaları
Genel merkezi İzmir'de bulunan Tukaş, üretim faaliyetlerini Manisa'nın Turgutlu, İzmir'in Torbalı ve Balıkesir'in Manyas ilçesindeki fabrikalarında gerçekleştirmektedir.
Turgutlu Fabrikası
Tukaş'ın ilk fabrikasıdır. 1967 yılında Oyak Ordu Yardımlaşma Kurumu'nca satın alınmıştır. Salça, sebze-meyve konserve, reçel, bal, ketçap, mayonez ve hazır yemek ürün gruplarının üretildiği fabrikadır.
Adres: Turgutlu Fabrikası
Kervanyolu Cad. No:106 Turgutlu 45400 MANİSA
Tel: 0.236.3131497 Faks: 0.236.3131034
Torbalı Fabrikası
Tukaş Torbalı Fabrikası'nda 1989 yılından itibaren
tarımsal ham maddeye dayalı olarak kornişon, kapya biber, salatalık konserve üretimi yapılmış ve ağırlıklı olarak ihraç edilmiştir. 2001 yılından itibaren yeni ürünler eklenerek toz ürün ve peynir üretimine başlanmıştır.
Adres: Torbalı Fabrikası
Çaybaşı Mevkii Torbalı 35880 İzmir
Tel: 0.232.8651143 Faks: 0.232.8651145
Manyas Yeniköy ve Kızıkköy Fabrikaları
Balıkesir'in Manyas ilçesine bağlı Yeniköy ve Kızıkköy beldelerinde bulunan iki fabrikayı 2001 yılında bünyesine dahil eden Tukaş, Marmara Bölgesi'nde etkin üretim faaliyeti göstermeyi amaçlamaktadır.
Yeni fabrikaların ilavesiyle Tukaş'ın domates salçası üretim kapasitesi yüzde 164, toplam üretim kapasitesi ise yüzde 55 oranında artmıştır. Bu artış, Tukaş'a sektörde önemli bir avantaj sağlayacaktır.
Adres: Manyas Fabrikası Yeniköy Manyas Balıkesir
Tel: 0.266.813 10 10 - 813 10 56 - 813 11 75
Fax: 0.266. 813 10 11
İnsan Kaynakları
Değerlerimiz:
Başvuru süreci
Şirketimize başvurmak için birçok alternatif yöntem vardır. Başvuru mektuplarınızı ve özgeçmişlerinizi, başvuru kanalları aracılığı ile bize ulaştırabilirsiniz.
Başvurunuzun insan kaynakları departmanına ulaşması ile birlikte seçme/yerleştirme sürecimize adım atmış olursunuz. Başvurunuz incelenecek ve mevcut boş pozisyonlar çerçevesinde değerlendirilecektir. Eğer başvurunuz pozisyonun gerektirdiği yeterliliklerle örtüşüyorsa, görüşmeye davet edilirsiniz. Gönderdiğiniz özgeçmişler başvuru veri tabanında bir yıl boyunca saklanıp değerlendirmeye açık tutulur.
İşe alma süreci
Tukaş'da işe alma süreci, yıllık kadro planlarının oluşturulması ile başlar. Yıl içinde oluşabilecek kadro ihtiyaçları, terfiler, atamalar ve organizasyonel değişiklikler de göz önüne alınarak belirlenmektedir. Personel temininde şirket başvuru veritabanı, internet siteleri ve danışmanlık şirketleri araç olarak kullanılır. Değerlendirmede üç aşamalı (İnsan Kaynakları, Departman Yöneticisi, Genel Müdürlük) mülakat prosesi gerçekleştirilmektedir. Teknik bilgi, kişisel özellikler ve Tukaş kültürüne uyum gibi konularda değerlendirilen adaylar için son aşamada referans kontrolü yapılır. Tüm değerlendirmelerde olumlu bulunan adaylara iş teklif edilir ve işe alma prosedürleri gerçekleştirilir. Görüşmeler sonucunda yerleştirilemeyen adaylar başka pozisyonlarda değerlendirilmek üzere 1 yıl boyunca başvuru veritabanında saklanır ve adaylara geri bilgi verilir.
Eğitim ve geliştirme
Şirketin hedeflerine ulaşabilmesi, başarısının sürekliliğini sağlayabilmesi ve çalışanlarının memnuniyetini artırabilmesi için sürekli ve yaygın bir eğitim ve geliştirme programı uygulanmaktadır. Bu program dahilinde, iç ve dış kaynaklı eğitimler, seminerler, toplantılar, fuar ve tanıtımlara katılımlar gerçekleştirilmektedir.
Bu kapsamda eğitim programları;
Çalışanların alacakları eğitimler şirketin ihtiyaçlarına, çalışanların performans değerlendirme sonuçlarına ve kariyer planlarına bağlı olarak yıllık bazda planlanır ve gerçekleştirilir. Bunun yanısıra çalışanların mesleki ve kişisel gelişimine yönelik bilgisayar ve dil eğitim olanakları da sağlanmaktadır.
Çalışanlarımızın; başarılı olmaya odaklı, gerek kendilerine, gerekse yaptıkları işe değer katan bireyler olmaları için tüm imkanları sağlamayı hedefliyoruz. Bu hedef doğrultusunda çalışanların bilgi ve becerilerini tanımalarına yardım edilmekte, gelişme ihtiyaçları birlikte belirlenmekte ve uygun eğitim ve geliştirme programları ile bu ihtiyaçların karşılanmasına olanak tanınmaktadır.
Performans değerlendirme
Performans Yönetim Sistemi'nin, şirketin insan kaynakları hakkında yönetime bilgi veren, kurum üyelerinin kurum ile bütünleşmesini sağlayan ve kurumu hedeflerine ulaştıran bir yönetme aracı olduğunu düşünüyoruz.
Çalışanlar, yöneticileri ile birlikte yıl içinde gerçekleştirecekleri iş hedeflerini belirlerler . Yıl sonunda da, yönetici ve çalışan birlikte kişinin yıl içindeki performansını değerlendirir. Performans Değerlendirme Sistemi çıktıları;
konularına ışık tutmaktadır.
Sosyal yardımlar
Çalışma saatleri
Akademik kariyer olanakları
Çalışanlar karşılıklı mutabakat olması koşuluyla, yüksek lisans, doktora ve özel eğitimlere katılabilmektedirler.
Staj olanakları
Tukaş, öğrencilere staj olanağı sağlayarak bir yandan sektörel gelişime katkı sağlarken diğer yandan da potansiyel çalışanlarını belirleme şansı bulmaktadır.
Kontenjanlar doğrultusunda, genel müdürlük ve fabrikalarda üniversite ve meslek lisesi öğrencilerine staj imkanı sağlanır. Lise öğrencileri öğrenim dönemlerinde, üniversite öğrencileri ise yaz döneminde staj yapabilmektedirler. Staj başvuruları staj başvuru formu doldurularak yapılabilmektedir. Staj başvurusu yapan öğrenciler, İnsan Kaynakları Departmanı ile yapılan mülakatlar doğrultusunda staja kabul edilirler.
Yaz Dönemi: Üniversite öğrencilerinin staj başvurularını, o yılın Mayıs ayı sonuna kadar yapmaları beklenir. Yerleştirmeler kontenjan dahilinde tamamlanır ve Haziran,Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında stajlar gerçekleşir.
Öğrenim Dönemi: Meslek lisesi son sınıf öğrencilerinin staj işlemleri İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan yazışmalarla belirlenir. Bireysel başvuruların ise en geç Ağustos ayı sonuna kadar yapılması gerekmektedir. Öğrencilerin okullarıyla yapılan sözleşmeler gereği, kontenjanlarımız dahilinde yapılan yerleştirmeler, öğrenim dönemi başlamadan önce tamamlanır.
TUKAŞ A.Ş. Genel Müdürlüğüİzmirilinde bulunmaktadır.
TUKAŞ A.Ş. adres ve iletişim bilgileri:
Adres:NADİR NADİ CAD. NO:15/1 KONAK
Web Sitesi:http://www.tukas.com.tr
Hızlı Tüketim Malları Sektörü Çalışan Profili
Hızlı Tüketim Malları sektöründe çalışanların iş alanları
Aşağıdaki bilgiler, şuanda çalışanların ortak verilerine göre analiz edilmiştir.
- Satış55154
- Finans / Mali İşler6223
- Pazarlama5430
- Üretim / Kalite4978
- İdari İşler / Ofis4705
Hızlı Tüketim Malları sektöründe çalışanların mezun oldukları bölümler
Aşağıdaki bilgiler, şuanda çalışanların ortak verilerine göre analiz edilmiştir.
- İşletme29901
- İktisat8228
- Diğer6065
- Gıda Mühendisliği3398
- Kamu Yönetimi3234
Hızlı Tüketim Malları sektöründe çalışanların öğrenim seviyesi
Aşağıdaki bilgiler, şuanda çalışanların ortak verilerine göre analiz edilmiştir.
- Lisans Mezunu47075
- Lise Mezunu22157
- Ön Lisans Mezunu13407
- Yüksek Lisans Mezunu9649
- Lisans Öğr.9285
Hızlı Tüketim Malları sektörü iş ilanlarında en çok yayınlanan pozisyonlar
Aşağıdaki bilgiler, şuanda çalışanların ortak verilerine göre analiz edilmiştir.
Top 5 Pozisyon | |
---|---|
Restoran Yöneticisi | 858 |
Kasiyer | 369 |
Garson | 366 |
Tezgahtar | 282 |
Mağaza Ekip Üyesi | 257 |
Hızlı Tüketim Malları sektöründeki diğer iş ilanları




